PASI IN CADRUL UNUI PROIECT DE DESIGN INTERIOR

MASURATORI

Designerul trebuie sa se familiarizeze cu situatia existenta in teren si cu posibilitatile pe care spatiul le ofera. Totodata va realiza un plan al spatiului pentru urmatoarea intalnire.

BRIEFING

In cadrul briefing-ului beneficiarii sunt rugati sa aduca o selectie de imagini in care sa-i prezinte designerului stilul si obiectele preferate. Tot aici se vor discuta nevoile, dorintele si stilul de viata al beneficiarilor. In cadrul briefing-ului designerul va pune la dispozitie si planul cu situatia existenta in teren.

PREZENTARE CONCEPT INITIAL

Pe baza imaginilor primite si a discutiilor, designerul va crea un concept initial pentru a prezenta o imagine de ansamblu a amenajarii.

DISCUTII DESPRE STRUCTURA SI ERGONOMIE

In acest punct vor fi luate in calcul aspectele ce tin de structura (ce se poate demola sau adauga) pentru a realiza un plan de compartimentare ce se va mula pe nevoile beneficiarilor. Tot aici vor exista si discutii despre ergonomie si se vor stabili tipurile de pardoseala.

ALEGEREA SANITARELOR, ELECTROCASNICELOR SI A MATERIALELOR PENTRU PARDOSELI SI BAI

Pe baza acestor alegeri, designerul va putea realiza primele schite 3D si planurile de modificare a structurii (daca este cazul).

PROIECT TEHNIC

Odata ce beneficiarii si-au dat acordul asupra schitelor 3D, designerul va realiza proiectul tehnic ce consta in planul electric (pozitia luminilor si a prizelor), cote de gabarit pentru mobilier, planurile de modificare a structurii sau alte planuri in functie de nevoi.

PREZENTAREA SIMULARILOR FOTO-REALISTE

LISTA CU PRODUSELE FOLOSITE IN PROIECT

BROSURA

Toti pasii din cadrul proiectului se vor materializa printr-o brosura in care se vor regasi simularile foto-realiste, planurile, produsele folosite in proiect, cotele pentru mobilier si alte informatii necesare amenajarii. Brosura se va realiza in format fizic (print) si PDF.