Pasi de Urmat

Pasi in cadrul unui proiect de design interior

Discutie preliminara si relevare

Primul pas in cadrul unui proiect de design interior il reprezinta o discutie detaliata despre cerintele beneficiarilor, stilul dorit si buget, urmat de o vizita pentru masuratori. Designerul are nevoie sa cunoasca situatia actuala din teren si sa se familiarizeze cu structura spatiului si posibilitatile pe care le ofera. Contact: Cătălin Buzatu +4 0736 611 052

Schite de amenajare

In prima faza, se va realiza o schita de amenajare pe care se amplaseaza, conform cerintelor, mobilierul necesar, obiectele sanitare sau alte detalii referitoare la modul in care spatiul va fi folosit. Designerul va prezenta acest concept beneficiarilor, urmand ca acestia sa isi dea acordul pentru a putea trece la pasul urmator.

Proiectul final si simularile foto-realiste

Odata ce beneficiarii si-au dat acordul asupra schitei de amenajare, designerul realizeaza proiectul final tinand cont de alegerile acestora. Aici se vor regasi propuneri referitoare la culori, mobilier, corpuri de iluminat, materiale pentru mobilier sau textile si elementele decorative. Acest pas se va concretiza cu ajutorul simularilor foto-realiste. Totodata, proiectul final presupune o munca complexa cu ajutorul softurilor de modelare 3D, a celor de grafica si a celor de editare foto, deci, prin urmare necesita timp (Modelare 3D, texturare, mapare, randare, post-productie).

Exemple de simulari foto-realiste in sectiunea PORTOFOLIU.

Proiectul Tehnic

Ultimul pas in cadrul unui proiect de desgin interior il reprezinta proiectul tehnic. Acesta se realizeaza in baza randarilor si cotelor finale acceptate de catre beneficiari si contine:

  • - planuri de amenajare
  • - planuri electrice
  • - planuri pentru plafon si pereti (acolo unde este cazul)
  • - cote si materiale mobilier
  • - coduri de culoare pentru zugraveli si mobilier
  • - lista cu furnizorii produselor folosite in proiect (gresie, faianta, tapet, parchet, corpuri iluminat, covoare, draperii, elemente decorative etc.)

Catalin Buzatu

cata.buzatu@gmail.com

+4 0736 611 052

Download Portofolio